Diarreja e pranishme si simptomë e stadit fillestar të sëmundjes infektive Covid-19

Diarreja e pranishme si simptomë e stadit fillestar të sëmundjes infektive Covid-19


Shumë njerëz që zhvillojnë Covid-19 ose kanë simptoma të buta ose mund të jenë dhe pa simptoma të virusit.

Mirëpo, fillimisht është thënë se simptomat më të zakonshme të Covid-19 janë ethe, lodhje dhe një kollë e thatë, shkruan Healthline përcjell Gazeta Shneta.

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), 83 deri 99 përqind e njerëzve do të zhvillojnë ethe, 59 deri 82 përqind do të zhvillojnë një kollë, dhe 44 deri në 70 përqind do të pësojnë lodhje.

Ndër të tjera, tek disa njerëz mund të zhvillohen simptoma gastrointestinale të tilla si diarre, humbje të oreksit ose të vjella edhe në mungesë të simptomave të tjera të ngjashme me gripin.

Kohët e fundit, studiuesit në Universitetin Stanford zbuluan se një e treta e pacientëve që studiuan me një rast të butë të Covid-19 kishin simptoma që ndikojnë në sistemin e tretjes.

Një tjetër studim i fundit, i publikuar nga studiuesit në Pekin zbuloi se kudo nga 3 deri në 79 përqind e njerëzve me Covid-19 zhvillojnë simptoma gastrointestinale.

Mirëpo, disa njerëz mund të përjetojnë diarre pa simptoma të tjera të ngjashme me gripin, të tilla si ethe dhe diarreja këtu mund të jetë simptoma e parë e Covidit. /Gazeta Shneta/Source link

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact Us